JFIF File

Concern Controller

In haar vrije tijd zwiert concern controller Denise Walboomers over de dansvloer, samen met haar broer die in een rolstoel zit. Niet de meest voor de hand liggende combinatie. Maar rolstoeldansen en een baan als concern controller bij WML hebben meer raakvlakken dan je denkt. “Ik wilde altijd in de zorg werken, maar het samen zorgen voor drinkwater vind ik ook een hele mooie, zinvolle rol. De wereld achter de kraan blijft me fascineren. Je hebt werkelijk geen idee wat er allemaal bij komt kijken. Bij WML werken we continu samen aan een bijzonder mooi product. Ondertussen bereiden we ons voor op de toekomst.”

Video: Werken bij WML - Concerncontroller

Bijzonder

“Een concern controller bij WML stelt kaders op voor de bedrijfsvoering en financiën en bewaakt de uitvoering van bedrijfsplannen, bedrijfsprocessen en projecten. We rapporteren hierover en signaleren afwijkingen. Daarnaast adviseren wij gevraagd en ongevraagd richting het management en externe partijen. Met analyses en managementinformatie op maat proberen we ervoor te zorgen dat de directie en het management de juiste strategische en tactische besluiten voor WML kunnen nemen. Ons vaste uitgangspunt is altijd: 24/7 betrouwbaar drinkwater leveren aan alle Limburgers. Als concern controller ben ik constant actief bezig met alles wat er binnen en rondom WML gebeurt en wat de impact daarvan is op de drinkwatervoorziening en op WML. Een heel veelzijdige job.”

Breng jezelf mee

“Drinkwater maken, betekent rekening houden met wetten en regels. Dat is bij een choreografie niet heel anders. Danspassen zijn in principe ook regels. Mijn broer is meervoudig gehandicapt, waardoor een ingewikkelde choreografie een uitdaging is. Door middel van trucjes vertel ik hem wanneer hij moet draaien. Zo zetten we samen iets moois neer en genieten we allebei enorm."

Trots

"Ik ben heel trots op hem en op ons. Vooral omdat we anderen laten zien dat je gewoon kunt dansen en plezier kunt hebben, ongeacht je handicap. Als rolstoeldanser moet je, net als een concern controller, snel kunnen schakelen, flexibel zijn, goed kunnen samenwerken, overzicht houden en een vooruitziende blik hebben. Als je een pasje verkeerd doet, moet je daar niet te lang in blijven hangen, maar meteen nadenken over hoe je dat oplost.” 

persoonlijke verhalen