JFIF File

Medewerker Klantenservice

Als medewerker klantenservice houdt Hans Spillmann bij WML veel ballen in de lucht, maar als professioneel keeperstrainer houdt hij ze liever tegen. Hans werkt al achtentwintig jaar als watermaker en kan zich geen betere werkgever voorstellen. “Eigenlijk heb ik twee fulltime beroepen, die ik beide niet kan missen. WML geeft mij de zekerheid en de mogelijkheid mijn passie te combineren met mijn werk.” Hans geeft aan: “Werken bij de klantenservice van WML is erg leuk en gevarieerd, maar kan ook pittig zijn hoor. Mensen helpen geeft mij veel voldoening, maar soms ben ik ook de uitlaatklep van een boze klant. Zodra ik dat achter me laat en de grasmat op ren, schud ik zo’n dag meteen weer van me af.”

Medewerker klantenservice bij WML

“Klantenservice binnen WML kun je vergelijken met een klein servicebedrijf in een grote organisatie. Alles met betrekking tot klantcontact wordt op onze afdeling behandeld. De AMV-planning, het verwisselen van de watermeters, is al achttien jaar mijn domein. Dat klinkt misschien eenzijdig, maar niets is minder waar. Ik buig me deels over backoffice werkzaamheden, zoals het maken van planningen, facturatie en storingen. De andere helft van de tijd help ik klanten; ik sta ze te woord, ik denk met ze mee en werk samen met hen aan een oplossing, zelfs als ze liever niet geholpen willen worden. Service leveren is echt mijn ding. Pas als de klant tevreden is, ga ik met een lekker gevoel naar huis. Of ja..., meestal niet naar huis, maar eerst nog naar de keeperstraining.”

Breng jezelf mee

“Als zesjarig mannetje stond ik voor het eerst in het doel en ik ben er sindsdien nooit meer uitgekomen. Na een geslaagde keeperscarrière train ik nu de succesvolle keepers van de toekomst. Blijkbaar naar tevredenheid, want spelers nodigen mij regelmatig uit voor een etentje; een belangrijk teken van waardering in de voetbalwereld. Die erkenning is superleuk, maar die jongens zien groeien, daar geniet ik pas echt van. Uiteraard gaat dat niet zonder slag of stoot. Je moet ze blijven motiveren en duidelijk met ze communiceren, ze tevreden houden en uitleggen waarom zaken zijn zoals ze zijn. En vooral rustig blijven wanneer ze hun dag niet hebben. Een tactiek die ik zeker ook toepas in mijn werk bij WML. Andersom maak ik er bij de klantenservice ook wel eens een wedstrijd van. Als ik bijvoorbeeld in één jaar zestigduizend watermeters moet vervangen, zie ik dat wel als een spel om dit te behalen. Daar kan ik heel fanatiek in zijn.”

persoonlijke verhalen